Den toneangivende Shanghai Composite-indeksen hadde lagt på seg 0,7 prosent og vokst til 3.689,82 poeng kort etter åpning.

En drøy time senere var det snudd til en liten nedgang på 0,26 prosent.

For Shenzhen Composite-indeksen var økningen fra start på 1,3 prosent til 2.139,39 poeng. Også her snudde stemningen raskt og etter en drøy times handel var indeksen ned 0,61 prosent.

Da begge børsene stengte for den daglige lunsjpausen på 1 1/2 time var fallet på de to børsene henholdsvis 0,21 prosent og 0,56 prosent.

Litt mat og drikke ser ikke ut til å ha hjulpet på humøret til aktørene på de kinesiske børsene. Etter 20 minutters handel etter pausen er Shanghai Composite ned 1,19 prosent, mens Shenzhen Composite er ned 2,17 prosent.

Men så snudde stemningen brått og det gikk rett oppover den siste halvannen timen frem til børsslutt. Shanghai Composite-indeksen endte opp 3,44 prosent til 3,789 poeng, mens Shenzhen Composite-indeksen sluttet opp 4,13 prosent til 2.199 poeng.

Det er tegn på at småinvestorer har begynt å miste interessen for børsspekulasjon, samtidig som myndighetene har satt i gang etterforskning av det store børsfallet mandag, skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhetsbyrået er fortsatt 517 selskaper suspendert fra handel på innenlandsbørsene i Kina, tilsvarende 18 prosent av alle børsnoterte selskaper. Tirsdag var totalt 521 selskaper suspendert.

Fallet de fire siste handledagene er på rundt 12 prosent for Shanghai Composite-indeksen. Verst var mandagens fall på 8,5 prosent, det største siden før finanskrisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.