Oppdatert: Brannen skal ifølge Bergens Tidende  nå være under kontroll.

Brannvesenet fikk melding om brannen, som oppsto helt i starten av Kong Oscars gate, klokken 4.38 torsdag morgen.

– Det er stor røykutvikling på stedet, og vi arbeider med evakuering av beboere. Til nå er rundt 40 personer evakuert, forteller operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt til NTB like før klokken 6 torsdag morgen.

En 17-åring er sendt til Haukeland universitetssjukehus med lettere skader i forbindelse med brannen, opplyser sykehuset.

- Stor fare for spredning

Husene står tett i området, og det er stor fare for spredning av brannen. Området der det brenner defineres som et såkalt brannsmitteområde. Røyken fra brannen er synlig over store deler av Bergen torsdag morgen.

Brannmannskapene har ikke kontroll over flammene.

– Vi antar at det er brann i to hus. Hele kvartalet er sperret av, og vi jobber for fullt. Det er ingen personer som er meldt savnet, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen, til Bergensavisen.

Brannen har spredt seg til takene på de to bygningene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.