I løpet av juni ble det nedbetalt 108 millioner kroner mer i inkassogjeld enn i gjennomsnittsmånedene tidligere i år. Det innebærer en økning på 28 prosent.

Årsaken er sannsynligvis feriepengeutbetalingene som kommer i juni.

– Feriepenger er et etterlengtet pusterom for mange med anstrengt økonomi, og det er heldigvis mange som benytter denne muligheten til å kvitte seg med inkassogjeld, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Lindorff Norge.

I Akershus ble det betalt ned inkassogjeld for rundt 65 millioner kroner i juni, tett etterfulgt av Oslo og Hordaland. Innbetalingene er derimot minst i Telemark og Sør-Trøndelag, ifølge Lindorff.

Ungdom mellom 18 og 30 år betalte inn 78 millioner kroner i juni, noe som er en økning på 190 prosent sammenlignet med juni for fem år siden.

Les også:

- Bekrefter bildet vi har om at svensk økonomi går relativt sterkt  

Overraskende shoppehopp i juni  

Se DNtv:

Vil bygge ny SUV

Vil bygge ny SUV
Skodas salgsdirektør Werner Eichhorn har en plan for å selge 1,5 millioner biler årlig.
00:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.