Onsdag fikk han støtte fra Unison, som med sine 1,3 millioner medlemmer er blant Storbritannias største fagforeninger. Han har allerede støtten fra Unite, britenes største fagforening.

Unisons generalsekretær Dave Prentis sier Corbyns budskap gir gjenklang blant medlemmene hans. Venstreradikale Corbyn har gått hardt ut mot regjeringens nedskjæringspolitikk og er for nasjonalisering av virksomheter.

Blair advarer

Tidligere statsminister Tony Blair, som vant tre valg for Labour, har gått ut og advart mot å stemme på Corbyn, som tilhører partiets ytterste venstrefløy.

– Dersom du stemmer med hjertet og velger Corbyn, skaff deg en hjertetransplantasjon, sa Blair nylig.

Han mener Corbyn ikke vil bringe Storbritannia framover, men snarere noen skritt tilbake.

– Det er ikke lenge før vi får se T-skjorter med slagordet «Jeg trenger en transplantasjon». Og det kommer til å trenges mange av dem, skriver kommentatoren Matthew d'Ancona i avisa The Guardian.

Den anerkjente kommentatoren mener Corbyn vinner fram fordi folk er lei av glatte, PR-trenede politikere.

– Folk er lei av å bli patronisert, skriver d'Ancona.

Tilbakeslag for rival

Fagforeningens støtte er et slag i ansiktet for en av Corbyns rivaler, Andy Burnham. Han har lenge vært ansett som fagforeningenes mann, og hadde regnet med deres støtte.

Da Corbyn lanserte sitt kandidatur, var det få som trodde han hadde en sjanse til å vinne. Men i forrige uke ledet han klart på en meningsmåling og er nå også favoritt hos bookmakerne.

Labour skal velge ny leder 12. september. Foruten Corbyn og Burnham er Liz Kendall og Yvette Cooper kandidater til ledervervet.

 

Les også:

Nordea Markets spår oljepris på 72 dollar fatet i 2016

Overraskende shoppehopp i juni  

Svakeste utsikter for norsk industri siden 2009  

Se DNtv: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.