Det amerikanske senatet tok torsdag et stort steg i retning av opphevelse av USA 40-årige forbud mot eksport av olje.

Det skriver Upstream på sine nettsider torsdag kveld.

Senatets energi- og naturressurskomite stemte 12-10 i favør av å legge frem forslaget om opphevelse i senatets plenum, hvor det vil bli debattert senere i år.

Forslagets støttespillere sier at en opphevelse vil skape nye arbeidsplasser i USA og føre til større uavhengighet i energiforsyningen.

Motstanderne sier at de økonomiske fordelene er overdrevne, og at en opphevelse av forbudet vil kunne gi uforutsette sikkerhetsmessige problemer og påvirke klimaendringene negativt.

Forslaget er del av en større pakke i form av loven om Offshore Production and Energising National Security (Opens), som også vil utvide havområder for petroleumsvirksomhet og øke inntektsdelingen mellom oljeproduserende delstater.

Les også på DN.no:

Høyt rangert kineser avsatt for korrupsjon  

Verdiene fordunster for supply-familiene på vestlandet

Åpner for 44-milliarders missilsalg til Saudi-Arabia

Se DNTV:

Slik skal de få OL

Slik skal de få OL
I dag bestemmes arrangørbyen for OL 2022 - slik presenterer kandidatene seg.
03:51
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.