Navamedic har inngått avtale om å kjøpe det svenske selskapet Observe Medical for en initiell kjøpesum på 35 millioner kroner, med ytterligere betalinger avhengig av resultatene de neste årene. Samlet kjøpesum kan nå et maksbeløp på 125 millioner over de neste elleve årene, opplyses i en melding tirsdag.

«Observe Medical har utviklet en automatisert og digital urinmåler for bruk på intensivavdelinger. Produktet som nylig er lansert i Tyskland og Norden er tatt godt imot i markedet. Det forventes en sterk salgsvekst», heter det.

Av den initielle kjøpesummen på 35 millioner kroner gjøres 25 millioner kroner opp ved kontant betaling, mens 10 millioner kroner betales gjennom utstedelse av nye Navamedic-aksjer, fremgår det.

Det er også avtalt seks milepælsbetalinger med utgangspunkt i salgsmål for produktet. Salgsmålene må nås innen 2026. Samlet kjøpesum kan over de neste elleve årene potensielt nå et maksimumsbeløp på 125 millioner kroner i tillegg til salgsroyalty.

Videre er det avtalt en syv prosent salgsroyalty basert på årlig salg av over 7,5 millioner kroner. For årlig salg over 100 millioner kroner er royaltysatsen 15 prosent. Salgsroyalty vil bli betalt til Observe Medicals tidligere eiere for årene 2016-2023, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Aluminiumsprisen har ikke vært lavere på seks år

Myndighetene i Kina innfører restriksjoner på shortsalg av aksjer

- Utsiktene til en prisoppgang i andre halvår har forduftet

Se DNTV: Morgendagens konsertmestere

Morgendagens konsertmestere
I tre uker innlosjeres rundt 100 ungdommer i alderen 17-27 på Elverum hvor de samles for å spille i et stort symfoniorkester. Mons Michael Thommessen (23) har spilt fiolin siden han var fem år og drømmer om å jobbe med musikk.
01:21
Publisert: