Lundin Petroleum fikk en ebitda på 106,5 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot 172 millioner dollar i samme kvartal året før, fremgår det av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Det var i forkant ventet en ebitda på 110 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Driftsinntektene var 158 millioner dollar i kvartalet (225), mot ventet 164 millioner dollar.

Selskapet produserte i snitt 28.900 fat oljeekvivalenter pr dag i andre kvartal 2015, mot 25.400 fat pr dag samme kvartal året før.

Lundin skriver at selskapet er i rute for å nå produksjonsstart på Edvard Grieg-feltet i slutten av 2015, mot tidligere «i løpet av fjerde kvartal 2015».

Lundin skriver ellers at driftskostnadene fremover vil være under ti dollar fatet, med sterk tilgang på likviditet, som vil hjelpe selskapet å tåle de lave oljeprisene.

Lovende resultater fra Edvard Grieg-feltet

Lundin Petroleums avgrensningsbrønn 16/1-23 S på Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen har påtruffet en oljekolonne på 66 meter av medium til god reservoarkvalitet, kommer det frem i en melding onsdag.

Lundin har gjennomført omfattende datainnhenting og gjort tester, og de første resultatene virker å være veldig lovende med tanke på tilførsel av nye «in-place»-volumer for feltet, skriver selskapet.

- Edvard Griegs sørøstlige avgrensningsbrønn var vellykket. Brønnen, sammen med fjorårets avgrensningsbrønn i samme område av feltet, vil øke Edvard Grieg-reservene innen utgangen av dette året, mener jeg, sier Lundin Petroleums konsernsjef Ashley Heppenstall i en kommentar.

Lundin er operatør på feltet med en eierandel på 50 prosent. Lisenspartnerne er OMV med 20 prosent, Statoil med 15 prosent og Wintershall med 15 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Fed: Høy terskel for ikke å heve renten i september

Kraftig økning i fiskeeksporten i juli

Dette er dagens viktigste økonominyheter

Se DNTV: Boligmarkedets minste leilighet

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: