Venstre-leder Trine Skei Grande sender i dag over flere skriftlige spørsmål til statsminister Erna Solberg etter den omstridte "informasjonsfilmen" justisminister Anders Anundsen (Frp) står bak. Og hun ber Frp betale kostnadene slik at skattebetalerne får tilbake pengene sine.

– Å bruke offentlige penger og offentlige ansatte til å lage reklamevideo for Frp, slik justisminisiteren gjør, hører hjemme i andre regimer. Det verste er at han bruker offentlige penger og offentlige ansatte og legger det på departementets hjemmeside.Jeg er for politisk reklame, men ikke skjult som informasjonsvideo fra regjeringen, sier Grande til dn.no.

– Bør Frp betale?

– Ja, jeg mener Frp må betale kostnadene, og like viktig er at han må si unnskyld til de ansatte som er blitt tvunget til å stille opp for å promotere justisministerens parti, sier Skei Grande.

– Du kjenner jo Anundsen godt, men ikke som nordkoreaner?

– Nei, ikke i det hele tatt og han ville vært ekstremt opprørt hvis han hadde vært i opposisjon og dette hadde skjedd. Dette er nettopp det han kritiserte Arbeiderpartiet for,  å bruke embetsverket til partipolitisk jobbing. Han la til og med inn et privat lovforslag der han ville ha et forbud mot at embedtsmenn deltok på reiser og partiarrangementer i forrige periode, påpeker Skei Grande.

Spørsmålene Erna må svare på:

Skei Grande sender nå disse spørsmålene over til statsminister Erna Solberg:

"Justisdepartementet publiserte nylig informasjonsfilmen Trygghet i hverdagen. Produksjonen av filmen er finansiert med offentlige midler, og vises på departementets nettside. Hvor mye har produksjonen av denne filmen kostet, og anser statsministeren dette for god bruk av skattebetalernes penger?

Justisdepartementets informasjonsfilm Trygghet i hverdagen har fått mye oppmerksomhet i mediene. I filmen begrunner justisministeren behovet for filmen med at det fremkommer mye feilaktig informasjon om trygghets- og beredskapsarbeidet i norske medier. Deler statsministeren justisministerens vurdering av etterretteligheten i norsk presse, og er det regjeringens informasjonsstrategi å korrigere medienes fremstilling av politikken med offentlig finansierte informasjonsfilmer fra departementene?

Ikke propaganda

Anders Anundsen avviser overfor Dagens næringsliv at filmen er en "Frp-film".

– Dette er ikke en Frp-film i det hele tatt. Denne handler om informasjon om hva departementet har gjennomført for regjeringen. Dette er en informasjonsvideo fra justis og beredskapsdepartementet med gjennomførte tiltak på vårt område. Det kunne vi gjort gjennom å bruke internett, papirbasert eller andre typer medier, men mye av det vi holder på med egner seg godt for videoformat. Derfor ville vi prøve det denne gangen, sier han.

– I og med at dette oppfattes som Frp-propaganda, er det aktuelt å betale tilbake fra Frps partikasse?

– Dette er en ren informasjonsvideo fra justis og beredskapsdepartementet og som er gjennomført innenfor departementets portefølje. Det er en del av den normale informasjonsvirksomheten et departement skal drive. Så har vi brukt film som virkemiddel denne gangen.

LES HELE INTERVJUET MED ANUNDSEN HER.

LES OGSÅ: Økt vekst i den tyske økonomien

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.