- Når vi nå vurderer eierstrukturen, er det for å se om en endret eierstruktur kan gi selskapet ytterligere kraft. Selskapets finansielle stilling er solid, sier styreleder Knut Ivar Solnes til Dagens Næringsliv.

Solnes avkrefter at mediekonsernet er i brudd med bankenes lånebetingelser.

 

- Grunnen til at dette kommer nå er at styret i lengre tid har jobbet med en ny strategi for selskapet. Amedia leverer gode resultater og står sterkt i et krevende mediemarket. Dette er et ønske om å vurdere eierstrukturen for å gi selskapet enda mer kraft og gjennomføringsevne i den digitale transformasjonen, sier Solnes.

Knut Ivar Solnes tok over styreledervervet etter Roar Flåthen i juni i år. Han representerer Telenor i styret i Amedia, som er en av hovedeierne sammen med LO. De to hovedeierne kontrollerer tilsammen 97 prosent av mediekonsernet, mens Fritt Ord har en mindre eierandel på 2,97 prosent.

Les også: Amedia la fredag fram resultatet for 2. kvartal . Resultatene viser en betydelig svikt i selskapets driftsinntekter. Amedia er i full gang med å gjennomføre en betydelig snuoperasjon, og kutte kostnader for blant annet å møte den kraftige annonsesvikten. Bare i andre kvartal falt konsernets annonseinntekter med 88 millioner kroner.

- Er dette en måte for Telenor å komme ut av Amedia på?

- Jeg vil ikke spekulere i utfall her. Vi er opptatt av løsninger som er gode for selskapet, og samtidig få inn aktører som er gode på å realisere selskapets strategi. Nå skal vi starte med mulige interessenter, så får vi se hvor denne prosessen lander, sier Solnes.

Hyret inn ABG Sundal

Meglerhuset ABG Sundal Collier er engasjert som rådgiver i prosessen. Det samme meglerhuset ble brukt da A-pressen kjøpte opp Edda Media for 1,7 milliarder kroner i 2011.

- Jeg understreker at det ikke er truffet noen beslutninger eller gjort vurderinger av hvilke løsninger som vil være mest hensiktsmessige. Det avgjørende vil være å finne gode løsninger for Amedia, sier Solnes i pressemeldingen som ble sendt ut fredag.

Velkjent sak

Konsernsjef Are Stokstad sier at det lenge har vært kjent at det kan komme endringer på eiersiden i konsernet. Han sier at den strukturelle prosessen ikke vil berøre konsernets strategi og understreker at transformasjonsarbeidet vil fortsette med full styrke. 

- Det er svært positivt at vi har to hovedeiere som står sammen med selskapet om strategien videre. Det er derfor betryggende at eierne sammen tar ansvaret for å sikre Amedia et offensivt og godt eierskap også fremover, sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar.

Han understreker at konsernet det siste året har skapt gode økonomiske resultater og vil levere på forretningsplanen for selskapet. Hele konsernet har fokus på å gjennomføre nødvendige tiltak som sikrer at Amedias mediehus også digitalt er ledende lokale innholdsleverandører og et førstevalg for redaksjonelt og kommersielt innhold, påpeker Stokstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.