Ap får 30,6 prosent oppslutning i målingen som InFact utførte for VG onsdag og torsdag denne uken. Det er 0,9 prosentpoeng svakere enn valgresultatet fra 2011, og også under nivået i tre andre nasjonale kommunevalgmålinger som er publisert i løpet av denne uken (32,2 i NRK, 32,9 i Aftenposten og 33,7 hos TV 2).

Høyre måles til 22,4 prosent. Også det er 1-2 prosentpoeng svakere enn andre målinger denne uken.

Fremskrittspartiet opplever på sin side positive tall med en oppslutning på 14,4 prosent – mens andre målinger de siste dagene har indikert en oppslutning på 10-tallet.

Miljøpartiet De Grønne får 4,8 prosent i VGs måling, noe som føyer seg inn i bildet for øvrig. For de øvrige partiene ser det slik ut: Senterpartiet 7,9, KrF 5,9, Venstre 5,1, SV 4,1, Rødt 2 og andre partier 2,8 prosent.

Feilmarginen i denne målingen er opp til 2 prosentpoeng. VG har ikke presentert sammenlignbare tall med tidligere kommunemålinger for alle partier, men mediehuset vil herfra og fram til valget publisere kommunevalgmålinger hver dag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.