En sammenslåing av de to selskapene vil verdsette den resulterende ølgiganten til totalt 245 milliarder dollar, eller så vidt over 2.000 milliarder norske kroner.

Den økte konkurransen fra små uavhengige bryggerier som lager populært lokalt øl gjør at bryggeribransjen er i stadig endring, og en mulig sammenslåing mellom InBev og SABMiller skal være et ledd i å styrke posisjonen som verdens største ytterligere.

AB InBev, som står bak merker som Budweiser, Corona og Stella Artois, ble etablert i 2008 da belgisk-brasilianske InBev slo seg sammen med den amerikanske bryggerigiganten Anheuser-Busch. AB InBev bekrefter at selskapet nå er i samtaler med britiskbaserte SABMiller, men understreker at man ikke er kommet til enighet om noe.

SABMiller, som står bak ølmerker som Foster's, Miller og Grolsch, sier selskapets styre vil vurdere og svare på spørsmålet om overtakelse.

Begge selskapenes aksjekurser steg da nyheten om en mulig overtakelse ble kjent onsdag.

Les også:

Eldrebølgen sikrer lav boliglånsrente

Vil ta 60 kroner for bompassering

Se DNtv: Fem øvelser for raskere løpsprestasjon

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.