Utleier og partner Carl-Erik Krefting i Søylen Eiendom vil ha flere luksusbutikker til Norge, sa han under Virkes handelskonferanse onsdag formiddag.

- Det er klart luksusmarkedet i Norge og Oslo nesten ikke har vært til stede. I Oslo har vi i dag ikke mer enn seks luksusbutikker, mens vi skulle hatt 25 slike butikker ut fra størrelsen på byen. Luksusbutikkene vi har omsetter for 300-400.000 kroner per kvadratmeter, og vokser sterkt, sa Krefting på scenen.

Les også: - Vi er ikke inne i en krise

Der fortalte han at 70 prosent av kundene til luksusleietakerne hos Søylen Eiendom er nordmenn.

- Det mest overraskende er kundene, jeg trodde det var damer på over 60 år fra Oslo vest. Men alle handler luksusprodukter, og en av grunnene er at produktene har lang levetid. Da min mor døde etterlot hun seg fire Hermes-skjerf, og selv om noen av disse var femti år gamle var de fortsatt fine og ble arvet. Kundegruppen aldersmessig går ned, og snittet i Norge er 30 år, sa Carl-Erik Krefting.

Les også: Luksusmegler knekt av skyhøye lønninger

Utleieren var i paneldebatt med den børsnoterte lavprisnykomlingen Europris. Til tross for tøffere tider tror verken Krefting eller Europris-sjef Pål Wibe på store endringer i nordmenns handlemønstrene.

- Vi nyter godt av å være en del av bredt vareutvalg, men så har også Europris vært en vekstvinner de siste årene. Vi er et konsept for folk flest, og handler de hos oss får de mer til overs og kan bruke pengene for eksempel på luksusvarer. Før var det flaut å handle på Europris, og folk gjemte Europris-posene inni andre poser. Nå er det smart shoppers som handler hos oss, sa Pål Wibe.

Les også: Lavpris scorer høyest: Her er de største forbildene i varehandelen

Se DNtv: Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen

Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen
Reisende på Oslo lufthavn med klar oppfordring til andre: - Ta det med ro!
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.