Det viser en kartlegging Aftenposten har gjort i forbindelse med utlysingen av embetet som ny justitiarius i Høyesterett, som skjer tirsdag.

Den eneste kvinnen blant de 25 juss-toppene, er Magni Elsheim, førstelagmann i Gulating lagmannsrett.

– Jeg er vel ikke så overrasket og håper og tror det vil endre seg i løpet av ikke mange år. Flere og flere kvinner studerer juss og inntar etter hvert arbeidslivet, sier Elsheim til avisen.

Stillingene som er med i opptellingen er lederen av Høyesterett, Sivilombudsmannen, begge toppsjefene hos Regjeringsadvokaten, begge toppsjefene hos Riksadvokaten, lederne av lagmannsrettene og alle lederne av statsadvokatembetene i Norge og Økokrim.

– Det er for få kvinner som søker. Jeg tror det vil forandre seg, men det tar tid. Vi behøver flere kvinner til toppstillinger i justissektoren. Så jeg må bare anbefale flere å søke, sier Domstoladministrasjonens leder Sven M. Urke. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.