Kongsberg Automotive (KA) venter å få kun en svært begrenset effekt av den pågående utslippsskandelen til Volkswagen.

Det sier konsernsjef Hans Peter Havdal i KA til TDN Finans på kvartalspresentasjonen til selskapet torsdag.

Rundt tre prosent, eller 25 til 35 millioner euro, av KAs salg er til Volkswagen-gruppen, primært tilknyttet seat comfort-virksomheten.

- Skulle den biten falle ti prosent, er det likevel en liten del av konsernets omsetning. Deler av volumene vil dessuten trolig kunne gå til andre kunder, så her og nå tror vi ikke dette vil ha noen stor innflytelse på oss, verken på topplinje eller bunnlinje, sier Havdal.

Torsdag skriver den tyske avisen Bild at tyske myndigheter pålegger Volkswagen å tilbakekalle 2,4 millioner kjøretøy som i dag ruller rundt på landets veier.

Les også: VW pålegges tilbakekalling av 2,4 millioner biler

Avisen har tidligere skrevet at transportmyndighetene har avvist et forslag fra VW om at eiere av berørte dieselbiler frivillig kan oppsøke verksted for å få reparert motorene.
 

Les også: - Dollaren ned mot nivåer vi ikke har sett siden midten av juli

– Nå starter kampen om de digitale bankkundene

Lerøy faller tungt på Oslo Børs

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert: