Erdogan legger til at han ikke ønsker å skade forholdet mellom Tyrkia og Russland. Han sier også at han ønsker å møte president Vladimir Putin ansikt til ansikt under klimatoppmøtet i Paris i neste uke.

Tyrkias president gjentar at det russiske krigsflyet ikke ble skutt ned med vilje tirsdag. Det var en årsak til nedskytingen, påpeker Erdogan – Tyrkias engasjementsregler trådte i kraft etter at flyet ikke svarte på advarsler. På det tidspunktet visste man ikke engang flyets nasjonalitet, hevder Erdogan.

Tyrkia mener å kunne bevise at flyet var i tyrkisk luftrom, mens Russland hevder å ha bevis på at flyet var i syrisk luftrom.

Erdogan sier fredag at han føler seg ukomfortabel med at Russland forsøker å bruke hendelsen til å påvirke andre områder av de to landenes forhold. (©NTB)

Les også på DN.no:

Asia i dag: Laveste arbeidsledighet på 20 år – strammer inn forbruket

London-leilighet solgt for kvart milliard

Skjulte følelser dnPlus  (krever innlogging)

 

Se på DNtv:

Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.