Boreskipet har vært på kontrakt med Statoil siden 2009 og har støttet Statoils letevirksomhet i Øst- og Nord-Afrika og Mexicogolfen.

I dagens situasjon har ikke Statoil klart å sikre ytterligere aktivitet for riggen for den gjenværende kontraktsperioden, som løper til mai 2016, skriver Statoil i en pressemelding.

- Må dessverre la riggen gå før kontraktslutt

–  Discoverer Americas har gjort en meget god jobb for Statoil, men uten ytterligere aktivitet i vente må vi dessverre la riggen gå før kontraktslutt, sier Tore Aarreberg, leder for rigganskaffelser i Statoil.

Transocean, som har hovedkontor i Sveits, er verdens største riggselskap. Selskapet sa i juni opp 250 ansatte, rundt en firedel av ansatte i Norge, som følge av at riggene «Transocean Spitsbergen» og «Transocean Searcher» var uten oppdrag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: - Det er jo skremsel

 
Statoil kansellerer Songa-rigg  

Analytikerne venter enda større kutt i Johan Sverdrup-investeringene