Ikke mindre enn fem ganger kuttet BN Bank boliglånsrenten sin iløpet av 2015.

Det kan ha bidratt til den markante boliglånsveksten på 14 prosent. I en pressemelding tirsdag gir banken uttrykk for at den anser seg som en av vekstvinnerne i det norske boliglånsmarkedet.

- Vi rendyrker oss som en personmarkedsbank, og satser knallhardt på å vinne nye boliglånskunder. Derfor er det veldig gledelig å se at vi klarte god vekst i 2015. Vi går også offensivt til verks for å fortsette veksten i 2016, og kuttet før helgen vår beste boliglånsrente til 2,15 prosent. Det er historisk lavt, og har ført til stor kundepågang de siste dagene, sier administrerende direktør Gunnar Hovland i BN Bank i meldingen.

BN Bank-konsernet oppnådde per 31. desember 2015 et resultat etter skatt på 125 millioner kroner mot 281 millioner kroner på samme tid i 2014.

Lavere rentenetto, reduserte provisjonsinntekter, negative urealiserte verdiendringer på finansielle instrumenter og økte kostnader i forbindelse med avviklingen av bedriftsmarkedsvirksomheten, er hovedforklaringene til reduksjonen, fremgår det i meldingen.

«Kjernevirksomheten, resultatet av person- og bedriftsmarkedsaktivitetene, viser derfor en nedgang i resultat etter skatt på 151 millioner kroner, fra 282 millioner kroner per 4. kvartal 2015 til 131 millioner kroner i samme periode 2015».

I august besluttet styret i BN Bank å avvikle satsingen på næringseiendom, grunnet særnorske kapitaldekningskrav.

«Etter beslutningen, og frem til årsskiftet, er forvaltet bedriftsmarkedsportefølje redusert med 5,2 milliarder kroner», opplyser banken.

 

Les også: Hansa og Heineken ut av Remas hyller

Ser ingen oljefremtid i nord

Investorer putter millioner i Nabobil

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Vi vil at Norge skal godta oss, ikke at Russland nekter å ta oss tilbake:

-Vi vil at Norge skal godta oss, ikke at Russland nekter å ta oss tilbake
Tamara fra Syria sitter nå på ankomstsenteret i Kirkenes med sine to sønner. Hun er redd for å bli sendt tilbake, for da kan sønnene hennes på 17 og 19 bli innkalt til militæret.
02:09
Publisert: