I en årrekke har Rema-sjef Ole Robert Reitan og kona Monica Tønnessen Reitan bestridt deler av millionregningen for elektroarbeidene som ble utført i ekteparets bolig i Eilert Sundts gate i Oslo. Arbeidene med oppussingen av den 1100 kvadratmeter store boligen pågikk i flere år frem til Reitan flyttet inn i april 2012, og kostet tilsammen 109 millioner kroner.

57 høyttalere

Det første prisoverslaget for de elektriske arbeidene fra Totaltek var på 7,1 millioner kroner. Men kostnadene økte og økte underveis, spesielt like før ferdigstillelse. Blant annet er det det installert Hi-fi-anlegg med 57 høyttalere til 941.455 kroner, Led-lys i skap til 600.000 kroner, port-telefon til 238.599 kroner og elektrofirmaet krevde 511.500 kroner i overtid og mat. 

«En sluttregning bør aldri komme som et sjokk for den som mottar den. Det er uforståelig hvordan Totaltek i mars 2012 kunne anslå en totalpris på 12,6 millioner kroner, for så å presentere en sluttregning på 19,5 milliioner kroner i løpet av april og mai. Beløpet lar seg ikke forklare», hevdet Reitan-ekteparets prosessfullmektig i Oslo tingrett.

Gikk konkurs

Men elektrofirmaet Totaltek vant frem både i tingretten og for ett år siden i Borgarting lagmannsrett. Rema-arvingen og kona anket til Høyesterett, men i mellomtiden gikk Toltaltek konkurs etter selv å ha begjært oppbud. Dermed ble tvisten satt på vent, men i midten av mars er det duket for tredje rettsrunde i Høyesterett.

Les også: Reitan dømt igjen til å betale 8 mill. ekstra til elektrofirma

Banken Nordea har pant i de utestående fordringene som ligger i konkursboet etter Totaltek, og vil kreve inn elektrikerregningen.

- Ole Robert Reitan og Monica Tønnessen Reitan har ikke betalt beløpet tingretten og lagmannsretten idømte, og med forsinkelsesrenter er summen nå vel 9,5 millioner kroner pluss sakskostnader, sier konkursboets prosessfullmektig, partner Svein Sulland i advokatfirmaet Selmer.

Kjøpte fra Sellæg

- Vi har ingen kommentarer på nåværende tidspunkt, sier senioradvokat Øystein Myre Bremset i advokatfirmaet BA-HR etter å ha snakket med sine klienter.

Rema-arvingen og hans kone gav 39,5 millioner kroner for boligen da de høsten 2009 kjøpte den av den fallerte finansmannen Bjørn Sellæg. Siden den gang er huset bygget om fra en byvilla med fem separate leiligheter til å bli enebolig for Ole Robert Reitan og hans familie. Under ombyggingen er det ikke spart på noe. Det er blant annet installert heis og matheis i villaen og bygget et lysthus i hagen.

Les også: Sellæg må sone tre år

- Prinsipiell interesse

- Det er kun spørsmålet om det er gitt et prisoverslag fra Totalteks side som skal prøves i Høyesterett. Hvis Totalteks konkursbo får medhold i at det ikke var gitt et prisoverslag, men kun en ikke-bindende prisantydning, så er saken over. Hvis motparten vinner frem med anken så blir det ny behandling av elektrikerregningen i lagmannsretten. Høyesterett har ikke behandlet en slik tvist knyttet til prisoverslag og bustadsoppføringsloven før og mener nok at denne saken har prinsipiell interesse, sier Svein Sulland i advokatfirmaet Selmer.

Det er berammet halvannen dag i midten av mars til behandling av saken i Høyesterett.

SE PÅ DNTV: Følg markedet døgnet rundt på DN Investor

 

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag
Her kan du få overblikk og oppleve nye sammenhenger. Vår finansjournalist Marte Ramuz Eriksen guider deg gjennom sidene.
04:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.