Det er på kapitalmarkedsdagen i London konsernsjef Eldar Sætre nå offentliggjør nye lønnsomhetstall for utbyggingen av Johan Sverdrup.

- Breakeven-prisen er lavere enn 30 dollar fatet, sier Sætre.

Tidligere er det anslått, av analyseselskapet Rystad Energy, at breakevenprisen for kjempeutbyggingen er på 37 dollar fatet. Investeringene for første fase av gigantutbyggingen er anslått til 108,5 milliarder kroner.

Investeringskostnadene for utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet er kuttet fra mellom 170 og 220 milliarder kroner i de opprinnelige planene til mellom 160 og 190 milliarder kroner nå.

Også for Castberg-utbyggingen i Barentshavet la Sætre nye tall frem.

- Castberg er lønnsom for priser under 45 dollar fatet, sa Sætre og viste til at utbyggingen tidligere har operert med breakevenpriser over 80 dollar fatet.

Castberg-utbyggingen er ennå ikke vedtatt, men selskapet offentliggjorde nylig at selskapet nå går videre med en utbyggingsløsning basert på en flytende produksjonsløsning.

Eldar Sætre legger samtidig frem nye tall som viser at breakeven-prisen for hele Statoils portefølje av ikke-sanksjonerte Statoil-opererte felt som er planlagt startet opp før 2022, er 41 dollar. I 2013 var sammenlignbare tall 70 dollar fatet.

 

Les også:

Kraftig resultatnedgang for Statoil

Mener Statoils løfter er lite verdt dnPlus

Statoil stilte ingen kontrollspørsmål dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.