Den tyske sentralbanksjefen Jens Weidmann, som også er medlem av rådet til Den europeiske sentralbanken, mener de økonomiske utsiktene er svakere nå enn for noen uker siden.

Den tyske sentralbanksjefen viser til at uro i finansmarkedene i Kina og det nylige fallet i råvareprisene har økt usikkerheten knyttet til de økonomiske utsiktene.

- Jeg tror volatiliteten vi ser i finansmarkedene er et utrykk for usikkerhet, sa Weidmann under en pressekonferanse i Paris tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Industriproduksjonen i Tyskland viste tirsdag en overraskende nedgang på 1,2 prosent på månedsbasis i desember, mot en ventet oppgang på 0,5 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Barclays-økonomene mener den svake tyske industriproduksjonen i fjerde kvartal er knyttet til svekkelsen i industriordrene over sommeren. I tillegg mener økonomene tallene gjenspeiler nedkjølingen i fremvoksende markeder, som svekker den tyske eksportsektoren.

Renten på den tyske tiåringen var opp tre basispunkter til 0,245 prosent tirsdag.

Følg markedene i DN Direkte

Les også:

- Frykten for «credit crunch» stiger

Frykten rir markedet

Analytiker om mulig oppkjøp: - Nå venter vi spent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Holmenkollmarsjen flyttes - helgens vær har tæret hardt på forholdene i marka

 
Holmenkollmarsjen blir tøffere i år
Se de tøffe bakkene som venter årets deltakere etter at rennet ble flyttet til nasjonalanlegget i Holmenkollen på grunn av dårlige forhold i marka.
01:09
Publisert: