Oljeserviceselskapet Aker Solutions fikk et justert resultat, ebitda, på 182 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, ifølge selskapets kvartalsrapport.

På forhånd var selskapet ventet å legge frem en ebitda på 540 millioner kroner av en omsetning på 7,4 milliarder kroner for fjerde kvartal 2015, ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.

Selskapet legger frem et driftsresultat på -155 millioner kroner, sammenlignet med 557 millioner kroner i samme periode året før.

Aker Solutions leverer tjenester og produkter til oljeselskaper.

I meldingen foreslår selskapet å kutte utbytte til null for 2015, på grunn av det «utfordrende markedet», ifølge Aker Solutions-meldingen.

«Markedene er utfordrende og prosjekter utsettes gjennom hele bransjen. Men det er tegn til at kostnadskutt har en effekt ettersom breakeven-kostnadene faller», heter det i meldingen fra selskapet.

Aker Solutions har rundt 15.000 ansatte, og har vært gjennom store nedbemanninger den siste tiden. Forretningsområdene er undervannsløsninger, modifikasjon og vedlikehold og engineering.

Største eier er Aker, Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap, som direkte og indirekte eier 34 prosent.

STØRSTE EIER: Forretningsmann og investor Kjell Inge Røkke.
STØRSTE EIER: Forretningsmann og investor Kjell Inge Røkke. (Foto: Fartein Rudjord)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

Lønnskutt i Aker Solutions  

Dette blir Opels nye bestselger i Norge

NRK vil flytte

Ryanair kutter billettprisene - Norwegian vurderer å følge etter

Se DNTV: Telenor-sjefen: Jeg har fortsatt tillit

Telenor-sjefen: Jeg har fortsatt tillit
Telenors inntekter vokser, men en milliardnedskrivning i Danmark svekker resultatet i fjerde kvartal 2015.
02:47
Publisert: