Endringen er en konsekvens av den nye postloven som trådte i kraft 1. januar i år, der også EUs tredje postdirektiv er implementert.

Det var dette direktivet den rødgrønne regjeringen måtte droppe å innføre etter at landsmøtet til Arbeiderpartiet i 2011 gikk imot partiledelsen.

Den blåblå regjeringen har imidlertid ikke den samme motstanden, og den sendte allerede i 2014 ut forslaget til høring.

Sparer penger

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sa da at ved å redusere antall omdelingsdager fra seks til fem, ville statens behov for støttekjøp fra Posten reduseres med rundt 400 millioner kroner.

Postmengden som distribueres på lørdager, har vært synkende i mange år. Det er utbredelsen av epost og internett som er hovedårsaken. Fra 1999 og fram til nå har postmengden blitt halvert, og i en undersøkelse som Oslo Economics utførte for Samferdselsdepartementet blir det anslått at antall sendinger med adressert brevpost vil bli ytterligere halvert fram til 2020.

Avisene kommer fortsatt

Ifølge Posten Norge er postmengden som blir utlevert på lørdager, bare 25 prosent av posten på en vanlig hverdag. Den totale postmengden faller med 6-7 prosent i året.

Endringen i postloven innebærer også at de røde og gule postkassene der du kan levere brev, heller ikke vil bli tømt i helgene.

Pakkepost kan fortsatt hentes på postkontorer og Post i butikk på lørdager. Også papiraviser blir distribuert på lørdager. (©NTB)

Les også:

Elbilene skaper neste oljekrise  

Mener dette forslaget vil gi flere boliger i Oslo

– Det måtte skje noe, det funker ikke sånn som det er nå  

Se DNtv: Hun løper «Tour de finance» hver dag

Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag
Slik får konserndirektøren i Evry trent i tidsklemma. En mil om dagen klarer alle, smiler hun.
01:37
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.