– Hvis dette er et signal om at vi fortsatt går opp, er det veldig hyggelig, sier statsminister Erna Solberg (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Høyres framgang gir partiet en oppslutning på 26,6 prosent, et nivå som tilsvarer det partiet lå på ved forrige stortingsvalg. Målingen viser at Fremskrittspartiet går tilbake og får en oppslutning på 16,4 prosent. Venstre går opp med 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Kristelig Folkeparti går på sin side tilbake med 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 3,9 prosent og har dermed den laveste oppslutningen siden 2012.

– Heldigvis viser snittet på målingene at vi ligger høyere enn dette. Jeg tror vi ligger midt mellom den forrige og denne målingen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide og viser til februarmålingen, der partiet hadde en oppslutning på 6,2 prosent.

Slik er oppslutningen for de øvrige partiene: Arbeiderpartiet 33,1 (+1,1), Sosialistisk Venstreparti 3,6 (-1,3), Senterpartiet 5,4 (+0,3), Rødt 1,7 (-0,8), MDG 3,7 (+1,0), og andre 1,3 (+0,1).

Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosent avhengig av partistørrelse. Framgangen til Høyre er innenfor, mens tilbakegangen til KrF er utenfor feilmarginen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.