Det opplyste oljefondets direktør Yngve Slyngstad i sin innledning til finanskomiteens åpne høring om forvaltningen av Statens pensjonsfond i Stortinget fredag.

Tidligere denne måneden opplyste Norges Bank at 52 selskaper er utelukket fra fondet som følge av kullkriteriene.

– Vi vil i løpet av året analysere ytterligere relevante selskaper som kan rammes av kriteriet. Det gjelder et 40-tall selskaper, og vi vil i flere omganger offentliggjøre lister med selskaper som er ekskludert i henhold til det produktbaserte kullkriteriet, sa Slyngstad i høringen fredag.

Han sa også at fondet de siste årene også har gjennomført risikobaserte nedsalg rettet mot blant annet klimagassutslipp og avskoging, herunder kullselskaper.

Ser på klimarisiko

– Vi har også startet med måling av karbonfotavtrykk i porteføljen. I 2015 har vi igangsatt ulike forsknings- og analyseinitiativer om klimarisiko og konsekvenser for selskaper og fondet, sa Slyngstad.

Stortinget stemte i fjor for at oljefondet skal trekke seg ut av selskaper som baserer 30 prosent eller mer av sin virksomhet på kullkraft eller kullgruver. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Ingen Telenor-ansatte har vært delaktig i korrupsjon

Halverte marginer for Røkkes oljeselskap

Se DNtv:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.