CHC Helikopter Service bekreftet fredag overfor DN at de eier helikopteret som fredag forulykket utenfor Bergen.

Selskapet ble nylig nedgradert av kredittratingbyrået Moodys for å ikke ha overholdt fristen for betaling på obligasjonslån som forfaller i 2020, ifølge Bloomberg.

Ny frist

Det kanadiske selskapet CGC klarte ikke å gjennomføre en rentebetaling for to uker siden.

Nå har selskapet fått en 30 dagers frist til å betale eller å bli erklært misligholdt. Helikopterselskapet kan ende opp med å begjære oppbud dersom det ikke klarer å betale innen den nye fristen.

Moodys anbefaler selskapet å be kreditorene om hjelp eller å restrukturere gjelden i 2016. Talskvinne Susan Gordon i CHC ønsket ikke å bidra til ytterligere spekulasjoner overfor Bloomberg.

– Vi tror den nye fristen er tilstrekkelig til å kunne gjennomføre vurderingene som gjenstår sammen med våre rådgivere, skriver Gordon i en epost til nyhetsbyrået.

Setter helikoptere på bakken

Det var et helikopter av typen Eurocopter 225 Super Puma (EEC225LP) som forulykket utenfor Bergen fredag. «Statoil har satt alle trafikkhelikoptere av tilsvarende type midlertidig på bakken», heter det i en melding fra Statoil fredag.

Det var 13 personer ombord på helikopteret fra oljefeltet Gullfaks B i Nordsjøen utenfor Bergen. 11 personer er funnet omkomne, ifølge Hovedredningssentralen.  - Ingen tegn til overlevende

 

Les også:

Stoppet styremedlemmer i døren

Halvannen time på kontoret dnPlus  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.