Med velsignelse fra storeiere som Sunnmøre Indremisjon, Normisjon og Indremisjonsforbundet, kjøper Si-Reiser i Ålesund Sabra Fokusreiser i Kristiansand. Selger er turoperatørselskapet Escape Travel som eies av Per G. Braathens Braganza.

- Absolutt ikke utdøende

Aud Kindervåg Halsne, daglig leder Si-Reiser, anslår at det sammenslåtte selskapet vil få en omsetning på rundt 85 millioner kroner. 25 av millionene kommer fra Fokusreiser som har hatt Israel som sitt hovedreisemål.

- Vi kompletterer hverandre godt. Fokusreiser har vært sterkere enn oss på Sør- og Østlandet mens vi er sterke på Vestlandet. Og mens vi har vårt utspring i bedehuskulturen, har Fokusreiser mange gjester tilknyttet kirken og de frie menighetene, forklarer hun.

- Hvordan ser markedet ut?

- Nå som den norske kronen er så svak, blir vi mer sårbare enn andre kommersielle aktører fordi veldig mange av våre gjester er misjonsfolk som gir mye til misjonsformål og bruker lite på seg selv. Det er en utfording for oss, men heldigvis har både vi og Fokusreiser også et betydelig antall vanlige bestillingsreiser som skoleturer, kunstturer og slike ting. Der ser vi en økning samtidig som vi fortsetter å satse tungt på reiser i kristen regi, sier hun.

- Men er ikke markedet for feriereiser til Israel preget av forgubbing?

- Hadde du spurt meg for to år siden, ville jeg svart ja, men det har endret seg. Israelmarkedet er absolutt ikke utdøende. Nå reiser mange ungdommer og unge familier dit. Det er ikke lenger bare den eldre delen av befolkningen som reiser.

- Er Israel et trygt reisemål?

- Jeg tror mange tenker at Israel er vant til å ha strenge sikkerhetstiltak. Jeg skjønenr selvfølgelig at det høres nifst ut med knivstikking og bomber, men våre kunder sier de opplever reisemålet som veldig trygt, sier Aud Kindervåg Halsne.

 

Les også:
- En svært alvorlig sak  

  Skistar inn i Alpene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.