– Det er ingen nasjonal ledighetskrise i Norge, med en registrert ledighet på 3,1 prosent. Men det er for mange arbeidsledige og der ledigheten rammer, rammer den hardt, sier Hauglie (H) til VG.

– Vi har et todelt arbeidsmarked på både geografi og kjønn. De fleste områder og sektorer går bra, men særlig menn og særlig Vestlandet sliter, fordi de er mest rammet av problemene i oljen og olje-servicebransjen. Våre tiltak er målrettet mot regionene som sliter mest, fortsetter hun.

Når revidert nasjonalbudsjett legges fram onsdag, vil det bli fremmet flere tiltak for å motvirke ledigheten, sier arbeidsministeren. Blant hovedtiltakene er 1.000 flere tiltaksplasser per måned i andre halvår til arbeidsledige, utvidelse av permitteringsregelverket og endringer av dagpengereglene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.