TDN Finans' presseklipp:

SKAL DRA INN 3,5 MRD. FRA FINANS. Regjeringen vil innføre en dansk modell for finansskatt med en form for arbeidsgiveravgift for lønn eller overskudd. Finansdepartementet har forsikret partene i skatteforliket om at regjeringen allerede i neste års statsbudsjett vil belaste norsk finansnæring med en ny skatt på 3,5 milliarder kroner. (DN side 12-13)

APS SKATTEGAVE TIL DE RIKE. Arbeiderpartiet har gått med på et forlik som vil gi 115.000 kroner i snitt til dem som tar ut utbytte på over 7,5 millioner, og 17.300 i snitt for dem som har formue på over ti millioner kroner. SV har valgt å stå utenfor forliket. - På slike dager spør jeg meg selv om det i det hele tatt er vits å drive med politikk. Det er et lag med røde flagg og et lag med blå flagg som gjør nøyaktig det samme, men pakker det inn i litt ulik retorikk, sier SV-nestlederen. (Klassekampen side 4-5)

- INGEN NASJONAL LEDIGHETSKRISE. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie trapper opp tiltakene mot arbeidsledigheten. Blant de nye hovedtiltakene er 1.000 flere tiltaksplasser til arbeidsledige i måneden i annet halvår. Dessuten utvidelse av permitteringsregelverket til totalt 52 uker med lønn og dagpenger under permittering, samt seks endringer av dagpengereglene som skal gjøre det enklere å kombinere arbeidsledighetstrygd med utdanning. (VG side 8)

FARTEN ØKER I OLJEBELTET. Bilsalget øker, boligprisene stiger og ledigheten faller i oljefylkene. Nav-direktør Per Lund sier han ikke får det til å stemme. Sjeføkonom Inge Furre i Sparebanken Møre erkjenner at april-tallene fra oljebeltet var sterke, men mener trendpilene likevel peker nedover. - Ledigheten kommer nok til å øke noe de kommende månedene, sier han. (DN side 6-7)

INGEN PLAN B FOR CHC. Norske CHC Helikopter-service har ingen redningsplan om konsernselskapet i Canada går konkurs. Konsernet søkte om konkursbeskyttelse torsdag. Det økonomiske uføret for CHC-konsernet ble kjent i mars. Helikopterulykken på Turøy utenfor Bergen skjedde for en uke siden. (DN side 11)

NORSKE MEDIEHUS KUTTER OVER TO MRD. Den norske mediebransjen har gjennomført kutt for over én milliard kroner de siste to årene. Planlagte kutt for de neste årene summerer seg til nok en milliard. Kilder sier til DN at minst 150 ansatte kan bli berørt av de kommende kuttene i TV2. Samlet kan det være snakk om å fjerne rundt 500 ansatte i norske mediehus det kommende året. (DN side 42-43)

«NÅ ER DET RISK-ON». DNB Markets' corporate-avdeling har ristet av seg kapitaltørken og markedsuroen fra begynnelsen av året, og henter inn tre nye - som alle kommer fra Pareto. - Det er i hvert fall et positivt sentiment der ute nå - det er risk-on, sier sjef i DNB Investment Banking, Peter Behncke, som tror oppdragsmengden vil fortsette å øke den nærmeste tiden. (FA side 4-5)

HANDELSBANKEN KRYMPER I OSLO. Handelsbanken Capital Markets flytter deler av aksjehandelen i Oslo til Stockholm og London. Det er handelen med institusjonelle kunder, som livselskaper og pensjonskasser, som planlegges å flyttes fra Oslo. (FA side 5)

TROR BUNNEN ER NÅDD - FOR KOSTNADENE. Kostnadene i olje- oljeservicesektoren vil stige de neste fire årene, tror analyseselskapet IHS. Derfor bør oljeselskapene begynne å planlegge innkjøpene sine nå. Frank Larsen i IHS tror imidlertid ikke på en økning i den skalaen man så for to-tre år siden, da alt skjøt i været. (FA side 6)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

Dette betyr det for Norge dersom Trump blir president

Sjeføkonom: Kan se ut som oljeprisoppgangen kom litt for tidlig

Ikke bare små leiligheter selges til ville priser: - Vi opplever stor etterspørsel i dette markedet

Har du sett denne?

Nå kan du lukeparkere fra mobilen uten å sitte i bilen
Se her
00:26
Publisert: