Next Biometrics Group fikk et driftsresultat på -49 millioner kroner i første kvartal 2016, mot et driftsresultat på -22 millioner kroner i samme periode året før, ifølge kvartalsrapport tirsdag.

Nettoresultatet var på -49 millioner kroner, mens selskapets omsetning var 5 millioner kroner i kvartalet.

Salgene i april var 8,5 millioner kroner, mot 5,2 millioner i første kvartal.

Etter innskudd av nye midler i begynnelsen av mai, som ga en bruttoproveny på rundt 165 millioner kroner, har selskapet nå en kontantposisjon som dekker mer enn 12 måneders drift.

Ser jevnere inntekter

Konsernsjef Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics ser en jevnere inntektsutvikling ut året, drevet av høyere Dell-volumer. Han tror selskapet vil begynne å tjene penger fra fjerde kvartal i år.

Inntektene økte fra 5,2 millioner kroner i første kvartal til 8,5 millioner kroner i april. Inntektene var betraktelig bedre enn i fjerde kvartal i fjor.

Etholm-Idsøe sier utvikling primært skyldes Nexts største kunde Dell, som nå har begynt å ta i bruk Next-sensorer også for sine større plattformer

-De er i gang med de store plattformene og inntektene vil ligge på et mer stabilt nivå frem til utgangen av året, sier han til TDN Finans.

Dell-kontrakten gjelder foreløpig kun for ett år og selv om Etholm-Idsøe er optimistisk med tanke på å få en ny kontrakt, er han ikke sikker.

-Slik er det i denne verdenen. Man må kjempe om dette hvert år. Dell er dyktige forhandlere og det er alltid slik at du får inntrykk av at noen andre vil slå deg. Vi får se hvem som får kontrakten for 2017. Det er noen måneder til Dell bestemmer seg, sier han, som trekker frem Synaptics som sin tøffeste konkurrent for Dell-kontrakten.

Selskapet taper fortsatt penger, men Etholm-Idsøe regner med at dette vil endre seg snart.

-Vi har en prosess gående nå, hvor vi må få alle systemer innen produksjon, logistikk og innkjøp av komponenter på plass. Det er en utfordring, men det går bra. Men vi er foreløpig i en oppstartsfase, men det er ikke lenge til det normaliserer seg. Vi vil ikke love at det skjer i tredje kvartal, men i fjerde kvartal regner vi med å tjene penger, sier han, sier han.

Ved siden av Dell, er det en del andre prosjekter som kommer inn. Next begynner å levere på den første store smartkortleveransen i tredje kvartal, men en kontraktsverdi på tolv millioner kroner. De har dessuten tro på at de vil komme kontrakter før årsslutt innen såkalt Next-enabled teknologi, som fjernkontroller med fingeravtrykksteknologi.

-Dette er nå i testfasen, men vi har fått signaler som tyder på at vi får kontrakter i fjerde kvartal, sier Etholm-Idsøe.

Les også:
Asia i dag: Ny amerikansk Vietnam-invasjon
Bankansatte har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne
Fersk prognose: Mange valutaer blir billigere - men ikke dollaren
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.