* I november 2015 vedtok kontrollkomiteen å gjenåpne Vimpelcom-saken og avholde ny høring etter at næringsministeren hadde oversendt ny informasjon. Før denne høringen fant sted henvendte Riksadvokaten seg til komiteen 4. desember med anmodning om å utsette kontrollhøringen. Komiteen etterkom Riksadvokatens ønske.

* 24. februar 2016 mottok komiteen brev fra Riksadvokaten der det fremgikk at en kontrollhøring ikke lenger ville hindre etterforskningen. l I tidsrommet etter november 2015 har Vimpelcom erkjent korrupsjon og akseptert en bot på om lag seks milliarder kroner.

* Telenor initierte i november 2015 en gjennomgang av Telenors oppfølging og håndtering av eierskapet i Vimpelcom i tidsrommet 2005 til 2015 med spesiell vekt på Vimpelcoms investering i Usbekistan. Deloitte har nå lagt frem sin rapport som tjener som bakgrunn og utgangspunkt for denne høringen, i tillegg til næringsministerens svar på komiteens anmodning om å få tilsendt alle relevante opplysninger i saken.

* Komiteen ønsker å få utfyllende informasjon om departementets kunnskap om Vimpelcom-saken, herunder hva departementet til enhver tid visste, hva som var departementets mening og hvordan dette i så tilfelle ble formidlet til Telenor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.