I oktober 2015 ble Nord Senja Laks idømt en rekordstor bot for feilrapportering av lakselus til Mattilsynet. Selskapet hadde inntil 15 ganger høyere forekomst av lakselus enn de rapporterte.

Økokrim gikk til sak mot oppdretteren og Nord Senja Laks ble ilagt en bot på fem millioner kroner i tillegg til fengselsstraff for daglig leder.

Opprettholder bot

Økokrim anket den delen av dommen som gikk på botens størrelse til lagmannsretten, men det ble i dag avgjort at anken ikke blir tatt til følge og boten på fem millioner kroner opprettholdes.

I tillegg mente Økokrim at selskapet skulle få inndratt sin konsesjon for lakseoppdrett, men heller ikke dette ble tatt til følge i Hålogaland Lagmannsrett.

Daglig leder Egil Johansen (48) får imidlertid ikke drive innen noen akvakulturrelatert virksomhet de neste to årene, en skjerping av tingrettens dom. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tilbake til forsiden