John-Arne Røttingen (47) er ansatt som ny administrerende direktør i Forskningsrådet. Han kommer fra jobb i Folkehelseinstituttet.

– Forskningsrådet har en nøkkelrolle som tilrettelegger for en kunnskapsbasert omstilling av Norge. Jeg gleder meg veldig og er ydmyk for mulighetene jeg nå får til å være med å bidra til dette. Ny kunnskap har en egenverdi og forskningen et langsiktig perspektiv, samtidig som forskningen spiller en stadig større rolle i samfunnsutviklingen, sier Røttingen til NTB.

Han overtar etter Arvid Hallén som har vært administrerende direktør i Forskningsrådet siden 2004.

Røttingen kommer fra stillingen som områdedirektør i Folkehelseinstituttet. Han er legeutdannet, har doktorgrad i medisin og mastergrader i infeksjonsepidemiologi og offentlig administrasjon og er professor både ved Universitetet i Oslo og Harvard University.

– Røttingen er en engasjert leder som får en svært viktig rolle i tiden fremover. Forskning og ny kunnskap er nøkkelen for å klare den omstillingen Norge må gjennom, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til NTB om ansettelsen.

Totalt søkte 19 personer på jobben som ny direktør i Forskningsrådet. Fire av dem trakk sine søknader, mens seks fikk innvilget sine forespørsler om at navnene deres unntas offentlighet. Røttingens navn var ikke blant de offentliggjorte navnene, skriver Universitetsavisa.

Røttingen tiltrer som administrerende direktør for Forskningsrådet 1. mars 2017. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.