De europeiske statsrentene utviklet seg blandet torsdag. Den tyske renten steg torsdag formiddag, men oppgangen avtok noe utover dagen. Renten på den tyske tiåringen var opp 0,2 basispunkter torsdag ettermiddag til -0,126 prosent, etter å ha vært nede i -0,1366 prosent i løpet av onsdag.

KPI-anslaget som Eurostat publiserte torsdag viste en oppgang på 0,1 prosent på årsbasis i juni, mens det ifølge estimater fra Bloomberg News var ventet uendret utvikling. Kjerneinflasjonen anslås å stige 0,9 prosent på årsbasis i juni.

Fallet i energipriser på årsbasis avtar, og Nordea Markets venter at denne trenden vil fortsette, og bidra til en høyere inflasjon fremover. Meglerhuset venter at inflasjonen i eurosonen vil stige fremover, men tror ikke at dette vil hindre Den europeiske sentralbanken fra å lempe ytterligere på pengepolitikken i fjerde kvartal, gitt at inflasjonsforventningene er for lave ut fra Den europeiske sentralbanken (ESB) sitt perspektiv.

Commerzbank tror heller ikke at ESB er fornøyd med inflasjonsutviklingen, og at de vil holde døren åpen for ytterligere pengepolitiske lettelser.

 

Hanne Fedje, TDN Finans(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.