Oslo: – I Norge bør politikerne tenke seg om hva de driver med. Å forsvare enerettsmodellen man har i dag går utover den svakeste gruppen. De spillerne som har spilleproblemer, sier gründer bak Norgesautomaten og spillinvestor Morten Klein.

Les også: Jackpot på spillselskap

Han har selv slått seg opp på spilleautomater og er i dag største aksjonær i det svenske spillselskapet Cherry.

Klein tror konkurransen med internasjonale spillselskaper vil gjøre Norsk Tipping mer aggressive i sin markedsføring.

– Det vil gi flere personer med spilleproblemer.

– Jeg mener at staten bør regulere og kontrollere spill, men at private aktører bør drive spillselskapene, sier han.

Norsk Tipping er helt uenig.

– Utredningen som Lotteritilsynet utførte på vegne av Kulturdepartementet ifjor konkluderer med det stikk motsatte. Vi mener at dette er en grundig og god rapport, og deler tilsynets vurderinger, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

Cherry-eier Klein karakteriserer Norsk Tipping som «en av Europas råeste markedsføringsmaskiner».

– En del av denne propagandaen er å fortelle at «spiller du hos et internasjonalt lovlig spillselskap så er du spillegal. Men gjør du det samme hos Norsk Tipping er du spillentusiast». De har jo lykkes med strategien sin. All ære til dem, sier Klein.

– Vi registrerer at Klein mener at vi er gode på markedsføring. Det skal og må vi for å gjøre jobben vi er satt til. Vår tilstedeværelse er likevel bare en brøkdel av den private bransjens, som ifjor sto for over 90 prosent av spillreklame på norske tv-skjermer, sier Jødahl.

Han poengterer at Norsk Tipping ikke bruker for eksempel spillebonuser eller vip-programmer, som særlig ville kunnet påvirke dem med spille­problemer.

– Forøvrig kjenner vi oss ikke igjen i påstanden om hva selskapet markedsfører, sier Jødahl.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.