Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til den norske tronen. De to giftet seg 24. mai 2002 i Nidarosdomen.

Sammen har de barna Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn og Emma Tallulah Behn. Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.

- Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sier Märtha Louise i en pressemelding.

Vokste fra hverandre

Hun sier videre at de ber om ro i en sårbar prosess.

- Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre - til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette, sier prinsessen videre.

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felleshavnen sammen som barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi òg, avslutter hun.

Kongeparet: - Vondt og trist

Kongeparet sier bruddet er vondt og trist:

- Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning. Det er vondt og trist - også for oss som står rundt, sier kongen og dronningen i en kommentar til nyheten om at prinsesse Märtha og Ari Behn skal skilles etter 14 års ekteskap.

- Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden, sier kongeparet i en pressemelding som ble sendt ut fredag ettermiddag.

Kongeparet feirer i år selv 25 år på tronen og ble signet i Nidarosdomen, samme sted som Märtha og Ari ble gift for 14 år siden.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.