Folketrygdfondet, den største institusjonelle investoren i det norske aksjemarkedet, hadde en avkastning på 5,1 milliarder kroner, eller 2,7 prosent, i andre kvartal. Det var 0,3 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen fondet måles mot.

Avkastningen i første halvår endte dermed på 0,4 prosent, noe som er 0,7 prosentpoeng høyere enn indeksen.

* Aksjeporteføljen fikk en avkastning i kvartalet på 3,6 prosent, 0,5 prosentpoeng bedre enn markedet.

* Obligasjonsporteføljens avkastning endte på 1,4 prosent, på linje med utviklingen for indeksen.

- Markedet var ved utgangen av andre kvartal preget av Storbritannias forlkeavstemning om utmelding av EU, som har gitt økt usikkerhet og forventninger om ytterligere pengepolitisk og finanspolitisk stimulans internasjonalt. Obligasjonsrenter falt til nye bunnivåer, mens aksjemarkedet har reversert fallet vi så i begynnelsen av året , sier administrerende direktør Olaug Svarva.

Sektorene konsumvarer, det vil si overvekt i fiskeoppdrettsaksjer, og energi - undervekt i oljeserviceaksjer - bidro mest til aksjeporteføljens meravkastning i kvartalet. Finans, inkludert DNB-aksjen, trakk ned.

Folketrygdfondet er på 199,1 milliarder kroner. Fondet eier fem prosent av Oslo Børs og ti prosent av hovedindeksen. Fondet investerer i aksje- og obligasjonsmarkedet i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Fondets største aksjeinvesteringer ved halvårsskiftet var Statoil, Telenor, DNB og Orkla.

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Blåmandag for øyelege dnPlus  (+)

Forhandler med banken dnPlus  (+)

100 ansatte mister jobben i industribedrift på Herøya  

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.