Komiteen utarbeider forslag til partiets politikk for perioden 2017– 2021 og ledes av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Til Bergens Tidende sier Isaksen at mer private penger er nødvendig for å skape nye arbeidsplasser i Norge.

Ett av forslagene partiet kommer med er derfor å gi skattefradrag til dem som investerer penger i nyoppstartede bedrifter.

– Den tøffeste tiden for enhver bedrift er den tidlige fasen. Når ideen og forretningsplanen er på plass, og de må finne kapital for å kunne starte opp. Derfor vil vi gi et insentiv for at noen skal putte penger inn i det som kanskje blir sett på som risikoprosjekter, sier Isaksen.

For bare noen dager siden erklærte Isaksen at Høyre ikke lenger vil gå til valg på å love store skatteletter. Samtidig sa han at de skattelettene de vil gi, er de som trygger arbeidsplasser.

De endelige programvedtakene blir gjort på landsmøtet i mars. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

– Tilbake til at det fundamentale styrer

- Den viktigste grunnen til at det har gått så svakt

- Markedene vil lete med lys og lykte  

 

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

 

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.