Oppdatert artikkel

Det er ikke røyk i tunnelen, men togtrafikken er for fjerde gang denne uka rammet av forsinkelser. Meldingen om situasjonen kom ved 15.30-tiden fredag.

De første meldingene dreide seg om brann eller røykutvikling, men ifølge Oslo-politiet er det snakk om en elektrisk kortslutning.

Pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket forteller til VG.no at de kan ha funnet årsaken til kortslutningen som skapte togkaoset.

– Det var mest sannsynlig en fugl som krasjet inn i det strømførende anlegget omtrent 20 meter inn i tunnelen fra Oslo S, sier Korslund til.

Evakuert med annet tog

– Det er cirka 150 personer om bord i toget. Disse skal nå evakueres ved hjelp av et annet tog som sendes inn i tunnelen, opplyste politiets operasjonssentral, som understreket at evakueringen gikk rolig for seg.

Klokka 16.15 kunne brannvesenet melde at toget med de evakuerte var kommet trygt ut av tunnelen.

All togtrafikk ble stengt på grunn av kortslutningen, men rett etter klokka 16 ble det åpnet for trafikk med redusert sporkapasitet, ifølge Jernbaneverket.

Ved 18-tiden var bare 9 av 62 tog på Østlandet i rute.

– Må regne med forsinkelser

– Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Du finner informasjon om ditt tog i vårt Togkart, på våre nettsider, i vår app Togtider og på skjermer på stasjonen, heter det. Også NSB opplyser at de reisende må regne med forsinkelser. Det jobbes med å sette inn busstransport mellom Oslo S og Skøyen.

Det er fjerde gang denne uka det er større togproblemer i Oslo-området. Tirsdag sporet et godstog av i Drammen. Dagen etter var det en signalfeil ved Asker stasjon, og torsdag rev et tog ned kjøreledningen samme sted. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.