Streiken i renovasjonsbransjen er avverget etter at transportarbeiderne og NHO Transport kom til enighet.

Like før midnatt natt til lørdag meldte partene at de er kommet til enighet i meklingen.

Norsk Transportarbeiderforbund skriver at de blant annet vant fram med kravet om at minstelønnssatsene skal øke i tråd med frontfaget.

– Jeg er fornøyd med at vi gjennom denne meklingen klarte å løse vanskelige spørsmål som gir håp for bransjens utvikling i årene fremover. Totalt sett mener jeg vi har oppnådd mye når vi ser på helheten, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

På forhånd varslet forbundet at 50 medlemmer i Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord, Godvik og Stokke ville legge ned arbeidet fra mandag morgen dersom meklingen ikke skulle føre fram. Ifølge forbundet ville en streik påvirke innhenting og levering av både husholdningsavfall og avfall fra bygg og anleggsnæringen.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

I tillegg til at disse satsene nå økes, fikk Transportarbeiderforbundet blant annet innfridd krav om at kompetansetilleggene og matpengesatsene økes, og at logistikkfagbrevet gir en uttelling på 12 kroner timen.

Forhandlingsløsningen skal nå ut på uravstemning. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.