- Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å starte ONS på, sier Statoil-sjef Eldar Sætre på en pressekonferanse i forbindelse med åpningen av oljemessen ONS i Stavanger madnag.

Tidligere på morgenen mandag sendte oljeselskapet ut nyheten om at kostnadene ved Johan Sverdrup-utbyggingen er ytterligere redusert, samtidig som verdien av gigantfeltet blir høyere enn tidligere antatt.

- Sammen med partnere og leverandører har vi ytterligere forbedret dette verdensklasse-prosjektet ved å redusere investeringene, øke produksjonskapasiteten og øke ressursestimatene, sier Sætre.

Les mer: Statoil øker verdien av Johan Sverdrup

Overgang

Statoil-sjefen mener dette er illustrerende for årets tema på oljemessen: Overgang.

- Kultur og samarbeid er nøkkelen til denne overgangen, sier Statoil-sjefen.

- For å utnytte nye muligheter må vi utfordre hvordan vi arbeider, tenker og leder. Og vi må samarbeide fordi størrelsen og kompleksiteten på denne forandringen er større en det noen kan ta på seg alene.

Han peker på at alle, både produsenter og leverandører, er blitt truffet av lavere oljepris de siste årene.

- Vi trenger en kultur der vi alltid forbedrer, uansett hvor vi er i råvaresyklusen og vi må være konkurransetyktige til enhver tid.

- Ikke alene

Han peker på at balanseprisen for Johan Sverdrups første fase er redusert til under 25 dollar per fat og at prosjektet samlet sett nå har en balansepris på under 30 dollar per fat.

Det betyr at prosjektfasene er lønnsomme med oljepriser over disse nivåene.

- Dette er virkelig imponerende. Og vi har ikke gjort det alene, vi har gjort det sammen med våre lisenspartnere og leverandører, sier Sætre.

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:

Ville du satt deg inn i en førerløs taxi?
Dette kan bli virkeligheten hvis disse taxiene som NuTonomy testet i Singapore, kommer på veien som planlagt.
00:48
Publisert: