Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

IOK-medlem Gerhard Heiberg prøver nok en gang å dra i gang OL-debatten i Norge. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
IOK-medlem Gerhard Heiberg prøver nok en gang å dra i gang OL-debatten i Norge. Foto: Ørjan F. Ellingvåg les mer

Gerhard Heiberg

Heiberg vil ha ny OL-debatt

IOC-veteran Gerhard Heiberg vil dra i gang debatten om et nytt OL i Norge. Han lokker med en milliard dollar fra Den internasjonale olympiske komité.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Politikerne på Lillehammer har signalisert at de er villige, men hele OL-ideen har ligget brakk etter at Oslos olympiske prosjekt strandet i 2013. Heiberg vil ha idrettsbevegelsen på banen i en ny debatt etter å ha ryddet noen «misforståelser» av veien, skriver Dagbladet.

– Jeg har selvfølgelig registrert kritikken etter Oslos søknad. Det pekte seg særlig ut to forhold. Det ene går på kostnad, hvor dyrt OL ville bli. Det andre er oppfatningen av IOC som et pampevelde. Det kom veldig uheldig ut. Det kunne virke som et slags forlangende å behandle IOC som kongelige, sier OL-generalen fra lekene i 1994. Han vil snakke om «Agenda 2020», som han sier på mange måter innebærer et systemskifte.

– For det første er det ikke IOC, i motsetning til tidligere, som dikterer betingelsene. Det vektlegges en åpen kommunikasjon mellom søker og IOC. I langt større grad enn tidligere er det mulig å lage et OL preget av arrangørlandets verdier og kultur, sier Heiberg.

Heiberg frister eventuelle søkere med TV- og sponsormilliarder, fordelt av komiteen han selv sitter i.

– Vi må huske at IOC i de kommende vinter-OL vil støtte en arrangør med henimot en milliard dollar, sier han.

Les også: Det er olympiske leker. Og verdensmesterskap i sløsing (DN+)


<strong>OL-topp arrestert: <a href="/nyheter/utenriks/2016/08/17/1700/Gerhard-Heiberg/-dette-er-noe-dritt" id="_e6ca0781-67f2-4648-baed-6624b921f592">– Dette er noe dritt  (DN+)
 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør