Storbritannias utenriksminister Boris Johnson mener at samtalene rundt brexit ikke trenger å ta to år, ifølge Sky News fredag.

Johnson sier at myndighetene regner med å påberope Artikkel 50, som starter prosessen med å forlate EU, tidlig 2017. Når Artikkel 50 er påberopt har Storbritannia to år på å forhandle vilkårene rundt utmeldingen.

-Jeg tror ikke vi trenger fulle to år, men la oss se hvordan det går, sier Johnson til Sky News.

Utenriksministeren legger til at Storbritannia kommer til å dra nytte av fantastiske muligheter for fri handel med vennene sine i EU.

EU-president Donald Tusk sa forrige fredag at Storbritannias statsminister Theresa May hadde sagt til ham at Storbritannia trolig vil starte formelle brexit-samtaler i januar eller februar neste år.

Avviser Johnson

Johnsons uttalelse har ifølge Financial Times medført en «smekk på lanken» for Johnson fra statsminister Theresa May.

Avisen skriver at May har bedt sine statsråder om ikke å komme med «løpende kommentarer» om Storbritannias forhandlingsstrategi for Brexit. May vil ikke gi noen kommentar om når regjeringen vil sette i gang Brexit-forhandlingene.

Storbritannia har to år på seg til å starte forhandlingene.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: