Tysklands nest største flyselskap, Air Berlin, skal restrukturere og fokusere på administrative funksjoner i Berlin. Opp til 1200 ansatte vil bli sagt opp, skriver selskapet i en melding onsdag kveld.

Air Berlin skal redusere flåten til 75 fly fra nåværende 127 fly og opp til 40 fly skal overgå til Lufthansa-gruppen, hvor 38 av dem vil inkludere mannskap på en seks år lang wet-lease-avtale.

Bakgrunn: - Air Berlin vil kvitte seg med halve flyflåten

Air Berlin opplyser i meldingen at selskapet vil restrukturere for å bli et dedikert nettverksselskap med et turistsegment som skal kombineres i en egen forretningsenhet.

I forbindelse med restruktureringsplanen, vil de kutte 1.200 stillinger, og målet er å komme frem til en avtale innen utgangen av februar 2017.

Lavprisflyselskapet Eurowings, et datterselskap av Lufthansa, får 35 nye fly i forbindelse med Lufthansas avtale om å overta 40 fly fra Air Berlin.

I en melding fra Lufthansa onsdag kveld fremgår det at Eurowings dermed får øke sin totale flåte fra dagens 90 til 125 fly.

«Dette vil gjøre at Eurowings kan utvide betydelig kapasiteten og styrke posisjonen sin i det europeiske punkt-til-punkt-luftfartsmarkedet», heter det i meldingen.

Avtalen, som inkluderer wet-leasing av opp til 40 fly, vil starte ved sommerrutene fra og med 26. mars neste år.

Flyene som leies inn er 29 Airbus A320 og 11 A319. De resterende fem vil bli benyttet av Austrian Airlines.

Leasingavtalen er blitt inngått på konkurransedyktige markedspriser, fremgår det.

Les også: Skepsis til Opec-kutt
Deutsche Bank mer enn halvert  

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: