Wall Street stengte såvidt i pluss på fredag etter en volatil uke med mye fokus på sentralbanken og mulig renteøkning innen årsslutt.

Asia i dag Kinas president Xi Jinping advarer mot voksende proteksjonisme og politikere som ønsker å bremse globaliseringen. – Verdensøkonomien går gjennom en farlig periode, sa Xi under BRICS-toppmøtet i helgen.

Oljeprisen har vært stabil i asiatisk handel og ligger på over 51 dollar fatet for nordsjøolje (Brent 1. posisjon). Investorer venter på økonomiske statistikker fra Kina senere denne uken. Det forventes at den kinesiske økonomien fikk en vekst på 6,7 prosent i tredje kvartal.

Marine Harvest nedjusterer slaktevolumguidingen for fjerde kvartal 2016 på grunn av biologiske utfordringer, skriver selskapet på mandag morgen. Marine Harvest fikk et operasjonelt driftsresultat på om lag 178 millioner euro i tredje kvartal 2016

Følg markedene på DN Investor.

Viktig i dag

Undersøker Nav-skandale Nav har i årevis anklaget folk for å svindle dagpenger for feilaktig høye beløp. Nå undersøker Riksadvokaten om folk er blitt fengslet på feil grunnlag.

Vil fikse verdenshandelen Mens brexit og Donald Trump bidrar til en proteksjonistisk bølge, er utenriksminister Børge Brende vert for det første globale handelstoppmøtet i Norge noensinne.

Begynner å haste for Kjos Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har vært i Washington for å hjelpe Norwegian med trafikkrettigheter, men presidentvalget stopper prosessen. Selskapet trenger et «ja» neste år.

Nekter for å ha hørt om Libya-avtale Den tidligere Yara-toppen Sven Ombudstvedt avviste i retten at han fikk vite om en hemmelig konsulentavtale med en libysk ministersønn.

Angriper vedlikeholdskutt Leder Hilde-Marit Rysst i fagforeningen Safe advarer mot at kostnadskutt på sokkelen har ført til mindre vedlikehold og flere ansatte uten trening på boredekket.

Finner ekstra oljekroner i Kina Ved hjelp av en ny handelsstrategi har Statoil halt ut 100 millioner kroner i ekstraprofitt i Kina.

Debatt

UD-røre Utenriksminister Børge Brende vil benytte en serie kritiske VG-oppslag om bistandskonsulenter til granskning og opprydning i UDs bistandsportefølje. Det er bra. For artiklene har avdekket et system som åpenbart har godt av en overhaling, skriver DN i dagens leder.

Detaljstyrt og uforutsigbart Det finnes mye forskning på hvilke tiltak som virker i Nav, men kunnskapen henger dårlig sammen med tiltaksbruken.

Ord teller, adferd avgjør Viser ledere «profesjonalitet», «faglighet» og «varme» i vanskelige situasjoner? Eller passer verdiene best i taler?

Ofte litt trøtt på fredager? Det kan være fordi hjernen allerede har tatt helg. Opp til 25 timer per uke er jobb bra for 40+ år gamle hjerner, skriver Eva Grinde i ukens «Endelig mandag».

Skråblikk

Må være feil

Ap-leder Jonas Gahr Støre opplyser at økt inntekt i 2015 til dels skyldes økt utbytte «blant annet for å betale skatt».

Det må være feil. Ifølge Ap må jo ingen norske eiere tappe bedriften for å betale formuesskatt.

Finanskalender

Kvartalsresultater

Bank of America, IBM, Netflix, Uralkali

Makro

Japan, Industriproduksjon, august

Norge (08:00), Handelsbalanse foreløpig, september

Italia (10:00), Handelsbalanse, september

ØMU (11:00), KPI, september

Norge (12:00), Offentliggjøring av auksjon statsobligasjoner

USA (14:30), Empire Manufacturing-indeks, oktober

USA (15:15) Industriproduksjon, september Japan, Detaljhandel, april

Kilde: TDN Finans

Følg markedsutviklingen gjennom dagen på DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.