Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN sier at selskapet vurderer å sette opp renten, men må følge konkurransen i markedet.

Han viser til at nibor, bankenes internrente, har steget, uten at boliglånsrentene har blitt oppjustert.

– Alle solemerker peker mot at vi nærmer oss et punkt hvor man kan sette opp renten. Vi ser til og med at et par banker har begynt så vidt å sette opp rentene, men bare innen små sektorer som fastlånsrenter. Det er indikasjon på at flere banker sitter og tenker på dette. Vi gjør i alle fall det, sier Haugan til TDN Finans.

Utelukker ikke kutt fremover

Han sier at det samtidig er vanskelig å sette opp rentene i et klima med så tøff konkurranse.

– Konkurransesituasjonen er noe vi vurderer hele tiden. All historisk erfaring tilsier at når først en bank begynner å sette opp renten, kommer alle de andre etter. Akkurat når det skjer vet jeg ikke, sier han.

Banken har så langt forsøkt å unngå kutt i lokalkontorer i deres region, men utelukker ikke at det kan være aktuelt fremover.

– Det er noe vi har en løpende vurdering på. Vi vet at hvis vi legger ned lokalkontorer nå, vil mindre sparebanker gå inn og ta kundene våre. Det vil vi ikke. Så lenge vi tjener penger på lokalkontorene, vil vi fortsette med det. Samtidig tror jeg det er mye mer å hente på kutt av støtte og stabssiden, sier Haugan.

Åpner for samarbeid med Vipps og MobilePay

SMN eier 19,7 prosent av Sparebanken 1s mobilbetalingsløsning Mcash. De møter tøff konkurranse fra DNBs Vipps og Nordea og Danske Banks MobilePay. Haugan har imidlertid fortsatt god tro på produktet.

– Å konkurrere med Vipps er veldig krevende, siden de er flinke. Men samtidig har det gått veldig mye bedre å bygge opp volum enn vi hadde trodd. Vi mener også produktet vårt er teknisk bedre, sier Haugan.

Han åpner samtidig for et samarbeid mellom de forskjellige løsningene.

– Vi ser at forbrukerne etterlyser et fornuftig samarbeid rundt infrastrukturen på dette området, så det er noe som kan være aktuelt. Inntil videre er det viktigste for oss å bygge opp en posisjon blant brukerne, sier Haugan.

Les også: Ser halv milliard i tap

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.