DNB og Statoil var de mest omsatte aksjene på Oslo Børs torsdag etter at de la frem resultater for tredje kvartal, og steg mer enn markedet.

Analytiker Geir Kristiansen i Beringer Finance mener DNB-oppgangen kommer som følge av det generelle sentimentet i markedet. Han viser blant annet til den positive utviklingen i bankaksjer internasjonalt i dag.

I tillegg mener Kristiansen at DNBs oppnåelse av kapitalmål før tiden, samt at banken fastholder sine tapsprognoser, også bidro til oppgangen torsdag.

Kristiansen øker sitt kursmål på aksjen til 113 kroner fra tidligere 100 kroner. Beringer Finance har en hold-anbefaling på DNB.

DNB la frem et resultat før skatt på 5.209 millioner i tredje kvartal, mens det var ventet til 5.150 millioner ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Analytikerne i DNB Markets mener at DNBs rapport var blandet, med svak rentenetto, mens tradinginntekter og kostnadsutviklingen var solid.

DNB Markets venter at konsensus blir nedjustert rundt én prosent for resultat pr aksje i 2017-2018, mens konsensus på utbyttegraden ventes å stige fra 46 prosent til over 50 prosent, ettersom DNBs kapitalmål allerede er innfridd.

DNB rapporterte en ren kjernekapitaldekning på 15,7 prosent, mens konsensusestimatet var 15,3 prosent.

Citi-analytikerne mener kapitalbedringen vil bli tolket positivt av markedet. De ser små endringer i konsensusestimatene for 2016, mens 2017-2018-estimatene kan bli nedjustert som følge av svakere utvikling innen netto renteinntekter.

Morgan Stanley viser i en oppdatering til DNBs bedrede kapitalsituasjon, solide kostnadskontroll og at tapsprognosene fastholdes.

SEB tror at tap på linje med forventingene blir tolket som en lettelse og at kapitalsituasjonen er positiv.

DNB-aksjen steg 3,9 prosent til 118,50 kroner, omsatt for 966 millioner kroner.

Statoil-løft - tross svakere tall enn ventet

Statoil var også opp, tross svakere kvartalsresultat enn ventet. På den positive siden trekker analytikere frem at Statoil i tredje kvartal hadde positiv netto kontantstrøm, redusert gjeldsgrad og redusert investeringsguiding.

Pareto Securities-analytiker Trond Omdal venter ikke å gjøre noen endringer i sine 2017-estimater på Statoil, og svært begrensede endringer for fjerde kvartal.

Omdal venter å fastholde sin kjøpsanbefaling på Statoil og kursmål 160 kroner.

DNB Markets venter at konsensusestimatet for 2016 vil bli nedjustert med rundt 40 prosent, mens det ventes ingen endring i 2017.

Citi mener hovedtallene i Statoils tredjekvartalsrapport var svake, men trekker samtidig frem en bedring i selskapets kontantstrøm og nedjustert driftsinvesteringsguiding for 2016.

Arctic Securities hadde estimert Statoils frie kontantstrøm til -599 millioner dollar i tredje kvartal, mens den kom inn på 1,5 milliarder dollar. Det store avviket skyldes delvis reduksjon i arbeidskapital på 875 millioner dollar.

Statoil endte opp 2,2 prosent til 137,90 kroner, omsatt for 793 millioner kroner.

PGS-fall

Petroleum Geoservices la også frem tall torsdag, og endte svakt ned.

PGS-aksjen falt 0,5 prosent til 23,38 kroner, omsatt for 57 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,47 prosent til 642,77 poeng, omsatt for 4.171 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.