Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Storbritannias statsminister Theresa May ser en dyptgripende endring i verden etter Brexit og Donald Trumps valgseier. Foto: AFP PHOTO / POOL / Nick Ansell
Storbritannias statsminister Theresa May ser en dyptgripende endring i verden etter Brexit og Donald Trumps valgseier. Foto: AFP PHOTO / POOL / Nick Ansell les mer

Britenes statsminister: – Verden er endret

Britenes statsminister Theresa May sier Storbritannias EU-utmelding og Donald Trumps valgseier markerer en periode med dyptgripende endring i verden.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

May deltok mandag kveld på en bankett i regi av borgermester Andrew Parmley i City i London, der hun holdt en større tale om britisk utenrikspolitikk. I talen erkjente hun at brexit og Trump i år har endret verden.

– Endringen ligger i luften og det er politikernes jobb å besvare dette, sa May, som oppfordrer myndighetene til å ivareta folks bekymringer rundt globalisering og arbeidsliv.

– Vil kjempe for frihandel

Samtidig argumenterte hun for at liberalisering og globalisering er de beste virkemidlene til å løfte folk ut av fattigdom. Storbritannia skal kjempe for frihandel og samtidig «håndtere globaliseringens krefter slik at de fungerer for oss alle», sa hun.

Flere år med økonomisk nedgang og økonomisk usikkerhet etter finanskrisen i 2008 har bidratt til å fyre opp under stemningen som førte til Trump-seier og brexit, sa May.

– Vi møtes nå i en endret verden, sa hun.

Snakket med Trump

May snakket onsdag i forrige uke med Trump på telefon, dagen etter Trumps valgseier. Statsministeren sa til Trump at hun ønsker et effektivt og sterkt forhold til Trump.

Det er uklart om Mays rosende ord om frihandel deles av Trump, som i valgkampen har snakket varmt om å styrke amerikansk industri og gjenopprette amerikanske arbeidsplasser som har gått tapt på bekostning av globalisering.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør