Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Mikaela Berg
NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Mikaela Berg les mer

Fiske

NHO: Venter full frihandelsavtale med Kina

Normaliseringen av relasjonene til Kina er gode nyheter for norsk næringsliv, mener NHO.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Utenriksdepartement melder mandag om full normalisering i forholdet til Kina, etter at norske myndigheter og næringsliv har vært i fryseboksen siden 2010. 

NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener det er gode nyheter.

- Dette er gode nyheter for norsk næringsliv. Våre bedrifter står klare til å satse på ny vekst i handelen med Kina, sier Lund i en melding mandag.

Hun roser også regjeringens arbeid for å sette på plass.

- Regjeringen fortjener stor honnør for at de etter en lang og krevende prosess har klart å oppnå et resultatet der norske interesser er godt ivaretatt. Vi har stor forståelse for at dette har vært en vanskelig balansegang, sier NHO-sjefen.

 I tillegg til sjømat er reiseliv, leverandørindustrien for olje og gass og shipping godt rustet for bedre handelsforbindelser med Kina, mener hun.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fiske
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør