Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Donald Trump er hissig på Twitter. Her fra kontoret i Trump Tower i New York høsten 2015. Foto: Josh Haner / The New York Times / NTB Scanpix
Donald Trump er hissig på Twitter. Her fra kontoret i Trump Tower i New York høsten 2015. Foto: Josh Haner / The New York Times / NTB Scanpix les mer

Utenriks

Lovte å slutte med twitter - sprakk med 178 meldinger

President Donald Trump lovet at han skulle slutte å tvitre når han ble president. Det løftet har han ikke holdt, men han har moderert seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Donald Trump sa det ikke er presidentaktig å tvitre, og under valgkampen lovet han å slutte hvis han ble president.

Klar nedgang

Allerede samme dag som han ble innsatt, 20. januar, brøt Trump dette løftet og sendte ut 12 Twitter-meldinger. Dagen etter innsettelsen bekreftet Trump at dette var et av valgløftene han ville bryte.

Siden han ble president har Trump produsert 178 Twitter-meldinger, et snitt på over 6,25 meldinger om dagen, viser en status per torsdag ettermiddag. Knapt en dag er gått uten at han sender ut én eller flere meldinger.

Det er likevel en klar nedgang fra i gjennomsnitt litt over ti meldinger per dag de siste ti månedene før han ble president.

Morgengretten

Trump er spesielt ivrig på Twitter tidlig på morgenen, mellom klokken seks og ni. Godt over halvparten av meldingene kommer i dette tidsrommet.

Medieselskapet Axios har gjennomgått Twitter-bruken og funnet ut at Twitter-meldingene ofte er kommentarer til hans favorittshow på tv om morgenen, «Morning Joe» og «Fox & Friends». Minst 15 prosent av meldingene er direkte respons til temaer og opplysninger som kommer fra tv.

Trump er også meget opptatt av medier. Mer enn en fjerdedel av meldingene nevner spesielle presseorganer, seertall eller «fake news».

Travelt på jobb

Meldingene avtegner et klart mønster der Trump er opptatt med jobb på dagen. I tidsrommet mellom ni om morgenen og seks om ettermiddagen er det knapt kommet en eneste melding, heller ikke i helgene. Et mønster som begynte å avtegne seg alt da han var påtroppende president.

Det er også helt slutt på sene meldinger på natten, mellom midnatt og fire om morgenen. Eneste unntak er en melding sent en lørdagskveld der han angrep satireshowet Saturday Night Live (SNL). «Unwatchable» og «sad» var presidentens budskap.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør