Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Ap-sekretær Kjersti Stenseng slår fast at partiet er positivt til utflytting av statlige arbeidsplasser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ap-sekretær Kjersti Stenseng slår fast at partiet er positivt til utflytting av statlige arbeidsplasser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix les mer

Politikk

Ap-sekretær positiv til utflytting av arbeidsplasser

Ap-toppene i Oslo som gikk kraftig ut mot regjeringens forslag om utflytting av statlige arbeidsplasser, er ikke på linje med partiledelsen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg forstår godt at Oslo-politikere er opptatt av å bevare kompetansearbeidsplasser i Oslo. Men i Arbeiderpartiet er vi grunnleggende positive til at statlige arbeidsplasser etableres utenfor Oslo, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til NTB.

Regjeringen og Venstre åpner for at 1.200 årsverk og cirka 600 studieplasser kan flyttes ut av Oslo eller nyetableres andre steder i landet. Fra før er 630 arbeidsplasser så langt i stortingsperioden vedtatt utflyttet eller nyetablert utenfor Oslo.

Aps partiprogram slår fast at det ikke skal foretas "omfattende utflytting" av eksisterende statlige virksomheter. Men regjeringens forslag innebærer ikke "omfattende utflytting", slik Stenseng ser det.

– Nyetableringer er ikke utflytting. Det er 47.000 statlige arbeidsplasser i Oslo. Regjeringens forslag er ikke av et omfang som kan karakteriseres som omfattende, sier Stenseng.

– Men vi skal studere regjeringens forslag nøye før vi sier endelig ja eller nei, understreker hun.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør